Aikido Vilassar

Primer Curs de l´Any de l´ACAC

La Incombustible La Incombustible Jaume & Tere Jaume & Tere Manel & Victor Manel & Victor Eucli. & Eugeni Eucli. & Eugeni Foto de Grupo Foto de Grupo
Author: Euclides Bedia

Curs a St. Adria del Besós; 11 i 12 de Gener de 2015

                El primer curs de l’any per als companys de l’ACAC, una bona manera de començar l’any per a tot bon aikidoca. Amb la col·laboració dels nostres amics de St. Adria del Besós vam poder gaudir un cop mes dels mestres de Aikido Mataró. En Jaume Gelabert, en Manel Fernández  i en Samuel Ordonñez.

                El curs va ser a part d’una oportunitat per entrenar i seguir practicant en els principis de l’aikido una ocasió per poder felicitar i retrobar antics companys en aquest any nou que ha començat.

                El Manel Fernández va oferir una  classe de treball bàsic i de fonaments , tècniques senzilles però que el seu domini requereix tota una vida i que la seva comprensió i domini passa per entendre lo important de l’aikido i la línia que els mestres d’aquest curset miren de inculcar i emfatitzar a cada sessió: la absorció de l’atac i la unificació a través del nostre centre.

                En una segona part, el mestre Jaume Gelabert partint de l’atac de tsuki va fer un treball des d’una perspectiva diferent, amb una absorció mes subtil i mes basada en un bon irimi i una actitud segura davant d’una atac.

                Per la tarda es va fer treball de armes, tant boken com jo. En el treball de boken es va resaltar la importància de que a cada tall que fem am l’espasa durant els “tsuburis” no hem de caure en la mecanització o automatització del moviment sinó sentir el sentit del tall a cada gest i centrar-nos en el hara (en aquella pressió a l’abdomen per parar el tall en el lloc on nosaltres desitjem) i la importancia d’una postura correcte; unes espatlles relaxades i uns genolls flexionats.

                Val a dir que la sessió va ser molt profitoso. Agraïments els companys de l’aikido St. Adrià que van organitzar la vetllada i van procurar per la comoditat de tots.

 

Publish date: Jan. 15, 2015, 6:03 p.m.